Kunst gallerij - Gallerij Deweer, ART Gallery, kunstgalerij, kunstenaars exposeren, grafiek exposeren, schilders, fotografen, beeldhouwers, sculpturen, beeldhouwwerk te Otegem

Schöne Sentimenten (John Korner)

30-06-2019 - 29-09-2019


Museum Dhondt-Dhaenens, Deurle, BE

John Kørner neemt deel aan de groepstentoonstelling ‘Schöne Sentimenten' in het museum Dhondt-Dhaenens (MDD).
Met ‘Schöne Sentimenten’ zet MDD het potentieel van haar collectie in de kijker. In de tentoonstelling gaan de kernwerken uit de eigen collectie in dialoog met kunstwerken uit private collecties die het MDD momenteel beheert of in de toekomst zou willen beheren. Het geheel is daarom geen klassieke, maar een imaginaire collectiepresentatie. Reële kunstwerken worden gecombineerd met reproducties met als bedoeling het belang, de capaciteit en mogelijkheden van de getoonde collecties te beklemtonen.
De kern van de tentoonstelling zijn de collecties Dhondt-Dhaenens, Matthys-Colle en Cooreman, die elk een belangrijke rol gespeeld hebben in het acceptatieproces van moderne en hedendaagse kunst in Vlaanderen.
Iconische werken uit de collectie Dhondt-Dhaenens van onder meer Albert Servaes, Rik Wouters, Constant Permeke en James Ensor, worden zo geconfronteerd met gevestigde namen als Franz West en Thierry De Cordier en jong talent als Sarah Baker en Lucy Mckenzie. De labyrintische opstelling, een eigenzinnige scenografie van Maxime Prananto, genereert tegelijk ruimte voor nieuwe associaties en prikkelt de verbeelding van de kijker.
‘Schöne Sentimenten’ verwijst naar een gelijknamige editie van de kunstenaar Jan Vercruysse die een centrale plaats krijgt in de tentoonstelling. De titel alludeert impliciet naar de schoonheid, maar ook naar de broosheid van een museumcollectie.
Meer info: https://www.museumdd.be/nl/home/