Kunst gallerij - Gallerij Deweer, ART Gallery, kunstgalerij, kunstenaars exposeren, grafiek exposeren, schilders, fotografen, beeldhouwers, sculpturen, beeldhouwwerk te Otegem

Lijf & Beeld - In dialoog met George Grard (Enrique Marty)

22-06-2019 - 22-09-2019Kunstencentrum Ten Bogaerde, Koksijde, BE

Twee werken van Enrique Marty zijn geselecteerd voor de groepstentoonstelling ‘Lijf & Beeld - In dialoog met George Grard’.
In de tentoonstelling ‘Lijf & Beeld’ worden een aantal sleutelwerken van George Grard verbonden, in dialoog of in confrontatie gebracht met sculpturen en installaties van Laure Forêt, Susanna Inglada, Athar Jaber, Enrique Marty, Stefan Papco, Peter Rogiers en Anne Wenzel. De mens staat centraal in Ten Bogaerde: in keramiek of gips, in steen, staal of brons, op doek of karton, getekend, geschilderd of geborduurd.
Menselijkheid wordt verbeeld in verschillende vormen en volumes, beweegt zich tussen het figuratieve en het abstracte en verhoudt zich tot de indrukwekkende ruimte. De fascinaties van de kunstenaars voor diverse menselijke aspecten verschijnt in hun werk als een gewrongen lichaam of als monumentaal borstbeeld, als een huid of als een schets, als geconcentreerde observator of in gedachten verzonken model.

Curator: Els Wuyts

Officiële opening: zaterdag 22 juni 2019 11u.
Graag uw aanwezigheid bevestigen vóór woensdag 19 juni
via www.koksijde.be/Lijf&Beeld of tel. 058 53 34 40

De tentoonstelling loopt tot 22 september.

Kunstencentrum Ten Bogaerde, Ten Bogaerdelaan 10, Koksijde
Info en openingsuren:  www.koksijde.be/kunstencentrumtenbogaerde
Volg Ten Bogaerde op Facebook: www.facebook.com/tenbogaerde

Beelden:
Enrique Marty, ‘Revealed outdoor scene 2’, 2014, mixed media, 225x138x73 cm
Enrique Marty, ‘Revealed outdoor scene 3’, 2014, mixed media, 155x138x127 cm