Kunst gallerij - Gallerij Deweer, ART Gallery, kunstgalerij, kunstenaars exposeren, grafiek exposeren, schilders, fotografen, beeldhouwers, sculpturen, beeldhouwwerk te Otegem

De zindering van de zee. Een eerbetoon aan Bas Jan Ader

14-09-2018 - 06-01-2019


The Mesdag Collection, Den Haag, NL

De zindering van de zee. Een eerbetoon aan Bas Jan Ader
The Mesdag Collection, Laan van Meerdervoort 7F, Den Haag, NL
14-09-2018 - 06-01-2019

De werken Treasure Trash van Andy Wauman en Small paintings van Enrique Marty zijn momenteel te zien in de groepstentoonstelling De zindering van de zee. Een eerbetoon aan Bas Jan Ader in De Mesdag Collectie, die een uitzonderlijke verzameling 19de-eeuwse kunst bevat.
In De zindering van de zee laat gastconservator Joanna De Vos internationale kunstenaars in dialoog treden met De Mesdag Collectie. Deze hedendaagse kunstenaars worden gegrepen door de grootsheid en de onstuimigheid van de zee. De aantrekkingskracht van de zee geldt voor hen als onuitputtelijke bron van inspiratie, als ‘batterij van de verbeelding’.
Odes aan de performance In Search of the Miraculous van de Nederlandse kunstenaar Bas Jan Ader vormen de rode draad in de tentoonstelling. Ader verdween in 1975 toen hij de Atlantische Oceaan over wilde zeilen. Zijn ziel werd één met de ontembare kracht van de zee. De hommages aan Aders kunstenaarschap tonen de verlokking en het mysterie van de zee.

www.demesdagcollectie.nl