Kunst gallerij - Gallerij Deweer, ART Gallery, kunstgalerij, kunstenaars exposeren, grafiek exposeren, schilders, fotografen, beeldhouwers, sculpturen, beeldhouwwerk te Otegem

De Kunstenaar / Ridder (The Artist / Knight) (Jan Fabre, Benjamin Moravec, Andy Wauman)

11-07-2017 - 05-11-2017


Andy Wauman, Knight Chest, 2017, print op zijde/print on silk, 150x150 cm


Benjamin Moravec, Untitled, 2017, 282 x 482 cm, The Artist / Knight, Kasteel van Gaasbeek, BE, 2017

Kasteel van Gaasbeek, BE

SAVE THE DATE: 11.07.2017 - 05.11.2017
OPENING: 10.07.2017

'The Artist/Knight' opent op maandag 10 juli in het Kasteel van Gaasbeek. De tentoonstelling gaat over de definiëring van de ridder vanuit hoofd, lijf en leden van de hedendaagse kunstenaar.

Drie kunstenaars van Deweer Gallery, Jan Fabre, Benjamin Moravec en Andy Wauman, zullen tijdens deze internationale groepstentoonstelling nieuw werk tonen vanuit het hedendaagse kunstenaarschap dat schatplichtig is aan ridderlijke idealen! Benjamin Moravec maakte een indrukwekkend nieuw schilderij. Hiervoor hanteerde hij de hem zo typerende beeld-in-beeld-techniek. Moravec schilderde een ridder in het midden van een decor dat versierd is met een rozenstruik, palmbomen en bergen. Andy Wauman maakte een fotografisch zelfportret van zijn torso. Op zijn borst springt een tatoeage van een driehoek van zwaarden in het oog. De driehoek verwijst naar het vrouwelijke principe van goddelijke energie aangezien het lijkt op een baarmoeder, vagina of vulva. Het symboliseert eveneens harmonie en proportie. Wauman gebruikt het zwaard als een meditatief instrument. Het symboliseert bescherming, sterkte en moed. Het snijdt doorheen elke ambiguïteit die Wauman op dit moment ervaart. Het is geen toeval dat het werk gebruikt is als de visuele identiteit van de tentoonstelling.

Een aantal werken van moderne kunstenaars (zoals Lovis Corinth, James Ensor en Lucio Fontana) reflecteren over de historische grondslag van het thema. Nooit eerder in België getoonde schaakspelen, van bijvoorbeeld Tracey Emin, Damien Hirst en Yoko Ono, belichamen de progressiviteit van de kunstenaar/ridder. De tentoonstelling is gecurateerd door kunsthistorica en curator Joanna De Vos.

De expo bevat ook werken van Marina Abramovic, Uldus Bakhtiozina, Horia Damian, Robert Devriendt, Davide Dormino, Jan Fabre, Laurent Grasso, Phil Griffin, Oda Jaune, Kubra Khademi, Meiro Koizumi, Pere Llobera, Kris Martin, Jonathan Meese, Merelle Fabien, Eleni Mylonas, Luigi Ontani, Antonis Pittas, Quiet ensemble, Gabriel Roca, Rob Scholte, Adeela Suleman, Hannelore van Dijck, Hans van Houwelingen, Marko Velk, Antonello Viola en Vaast Colson.

Meer info: www.joannadevos.be