Kunst gallerij - Gallerij Deweer, ART Gallery, kunstgalerij, kunstenaars exposeren, grafiek exposeren, schilders, fotografen, beeldhouwers, sculpturen, beeldhouwwerk te Otegem

Enrique Marty - Sense of Failure

29 March - 30 June 2017


Voor ENRIQUE MARTY (°1969) is dit zijn zesde solotentoonstelling in Otegem. De expo ‘Sense of failure’ zal zich focussen op universele gevoelens van falen, verlangen en frustratie. Centraal in de tentoonstelling zal een animatiefilm geprojecteerd worden waarbij een neef van Marty tevergeefs verschillende pogingen onderneemt om naar Toronto te verhuizen. De duizenden schilderijen waaruit deze film gemaakt is zullen op twee muren bevestigd zijn. Marty maakte voor deze expo een 10-tal opmerkelijke sculpturen, 25 verrassende failed paintings (met gekreukt canvas als drager om op te schilderen), 100 kleine en 4 grote schilderijen. Elk werk exploreert de menselijke ziel als een comédie humaine met duistere passages. Voor de buitensculpturententoonstelling maakte hij een aandoenlijk bronzen portretsculptuur van Mark Rothko.

In dezelfde week, meer specifiek op donderdag 23 maart 2017 van 19 tot 22u. opent ook een andere tentoonstelling van Enrique Marty, namelijk ‘Lonely Stalker’, in BUBOX, Kortrijk. Opdat mensen beide tentoonstellingen gemakkelijk zouden kunnen combineren, hebben de organisatoren van BUBOX hun openingsuren aangepast aan de openingsuren van Deweer Gallery. Het is dus een uitgelezen kans om de Vernissage te combineren me een bezoek aan BUBOX. Opgelet, BUBOX is ook de zaterdag open.

Bekijk hier de exhibition file over de show.